Binnen 24 uur geleverd
Medisch erkende mondkapjes
Vanaf €87,50 gratis verzending
Verkrijgbaar in grote oplages
Wat is een medisch mondkapje?

Wat is een medisch mondkapje?

Medische mondkapjes worden voornamelijk in de zorgsector gebruikt en zijn ter voorkoming van verspreiding tot (potentieel) schadelijke virusdeeltjes. De mondmaskers hebben veelal een hoge filtercapaciteit om deze potentiële schadelijke partikels uit de lucht te filteren. Hoe hoger de filtercapaciteit, hoe beter de bescherming.

Medische mondmaskers

Op dit moment worden er enorm veel verschillende soorten medische mondmaskers verkocht, je ziet haast door de bomen het bos niet meer. Komt er ook nog bij dat de één het medische mondkapjes noemt en de ander mondneusmaskers of mondmaskers. Sinds de mondkapjesplicht van 1 december 2020 is het belangrijk om te weten wat een medisch mondkapje is en wat niet. 

Het grootste kenmerk waar de medische variant zich onderscheidt van de gewone variant is de bescherming. Een niet-medisch kapje beschermt de gebruiker niet van invloeden van buitenaf, maar biedt lichte bescherming van mensen in de nabije omgeving. Een medisch masker beschermt de gebruiker tegen invloeden van buitenaf. Dit is erg belangrijk voor personeel in de gezondheidszorg, zo is het personeel namelijk beter beschermt tegen virussen die patiënten bij zich kunnen dragen.

Waar herken je een medisch mondkapje aan?

Ten eerste kun je aan de verpakking herkennen of de maskers bedoeld zijn voor medisch gebruik, dit moet er namelijk altijd op staan. Ook staat er een CE-markering op. De maskers van TGV medical worden bestaan uit 3 verschillende lagen. Deze lagen hebben elk hun eigen functie om veiligheid te garanderen. 

  • Laag 1; Absorbeert de vocht uit uw adem
  • Laag 2; Filtert de bacteriën tijdens het in- en uitademen
  • Laag 3; Reduceert de blootstelling aan gevaarlijke vloeistoffen

De mondkapjes zijn gekeurd volgens de strenge Europese richtlijnen, zijn gecertificeerd en hebben een neusbeugel. De neusbeugel zorgt ervoor dat het masker goed wordt afgesloten tegen bacteriën en virussen. Daarnaast is het masker zeer licht in gewicht en heeft daarom een hoog draagcomfort.