Binnen 24 uur geleverd
Medisch erkende mondkapjes
Vanaf €87,50 gratis verzending
Verkrijgbaar in grote oplages
Wat is een 3-laags masker?

Wat is een 3-laags masker?

Een 3-laags masker is een mondkapje dat, zoals de naam al doet vermoeden, uit 3 lagen bestaat. Dit klinkt heel logisch, maar er zijn ook vele varianten in omloop. Niet elk mondkapjes dat uit 3 lagen bestaat voldoet namelijk aan de strenge Europese norm die is gesteld vanuit de overheid. 

Mondkapje met 3 lagen

Criteria waaraan medisch mondmasker moet voldoen

Chirurgische mondmaskers moeten voldoen aan de Medische Hulpmiddelen richtlijn en aan de NEN-EN 14683 norm. Dit houdt in dat een mondkapje met 3 lagen een minimale bacteriefilter prestatie van 95% dient te hebben. Daarnaast moet het mondkapje een weerstand bieden in specifieke omstandigheden, waarbij er wordt gekeken naar luchtdoorstroming, temperatuur en vochtigheid. Hoe lager de ademweerstand, des te groter het comfort van het masker is voor de gebruiker. Als laatste wordt er gekeken naar de ‘spetter weerstand’. Zo wordt er in deze test het filtermateriaal getest om het mogelijk doorlaten van besmette vloeibare spatten te bepalen. Hoe hoger de spat weerstand hoe beter de gebruiker beschermd tegen spetters. 


Hieronder de testresultaten van het mondmasker TGV Medical verkoopt. 

  Test  Mondkapje IIR
  Bacterial filtration efficiency (BFE)  > 98%
  Differential pressure (Pa/cm2)   < 60
  Splash resistance pressure (kPa)  > 16,0

In Nederland worden momenteel medische mondkapjes verkocht met de vermelding dat ze gecertificeerd zijn volgens EN14683. Vergelijkbare mondkapjes met vervalste certificaten zijn in omloop, daarom willen wij u erop attenderen om altijd de echtheid van het certificaat de controleren. 

Medische mondkapjes volgens EN14683 norm