Binnen 24 uur geleverd
Medisch erkende mondkapjes
Vanaf €87,50 gratis verzending
Verkrijgbaar in grote oplages
Skiën met medisch mondkapje

Skiën met medisch mondkapje

De Oostenrijkse skigebieden zijn weer open, alleen of je mag skiën is dé vraag voor veel mensen. Op dit moment zit Oostenrijk in lockdown tot in ieder geval 24 januari. Dit betekent dat horecabedrijven, winkels en diensten gesloten zijn en er een avondklok is tot 20.00 uur. Toch is er een klein lichtpuntje, de skigebieden blijven open, wel met strenge regels. De belangrijkste regel die u moet weten wanneer u een bezoek brengt aan de Oostenrijkse skigebieden, is: een medisch mondkapje is verplicht in alle gondels, stoeltjesliften en wachtruimtes bij de skiliften. 

Minder mensen in de liften en gondels

Een tweede maatregel is dat de gondels en liften voor maximaal 50% bezet mogen worden. Oftewel maximaal 4 mensen in de skilift in plaats van 8. Dit geldt ook voor de mensen die zich in de wachtruimtes bij de liften bevinden. Het dragen van een mondneusmasker is in deze ruimtes ook verplicht.

Ophef

De maatregelen hebben voor veel ophef gezorgd in de skigebieden. De gebieden vinden het naleven van deze maatregel in zo’n korte tijd namelijk niet haalbaar. Het is moeilijk te controleren of skiërs daadwerkelijk het medische masker dragen in plaats van een normaal mondkapje en er kunnen lange rijen ontstaan wanneer de liften en gondels maar voor de helft bezet mogen worden. 


Voor actuele updates over COVID-19 bezoekt u de website van het RIVM