Binnen 24 uur geleverd
Medisch erkende mondkapjes
Vanaf €87,50 gratis verzending
Verkrijgbaar in grote oplages
Mondkapjes in de gezondheidszorg

Mondkapjes in de gezondheidszorg

Als u in de gezondheidszorg werkt, wilt u graag zeker weten of onze mondkapjes ook voldoende bescherming bieden tegen virussen en invloeden van buitenaf. Dat geldt zowel voor de zorgmedewerkers in het ziekenhuis als mensen in de langdurende zorg. Onze medische mondmaskers zijn namelijk in te zetten als hulpmiddel om vocht (druppeltjes) van neus en keel tegen te houden.

Op dit moment worden deze mondkapjes veelal gebruikt door zorgmedewerkers die corona patiënten verzorgen. Door middel van de onderstaande samenstelling, zorgen de maskers ervoor dat de medewerkers zelf niet besmet  raken. 

 

mondmaskers met 2R certificaat


Mondkapje gebruiken uit voorzorg

Het is heel belangrijk om de hygiëne adviezen, die vanuit de overheid zijn gesteld, op te volgen: hoesten of niezen in de elleboog, papieren zakdoekjes te gebruiken en regelmatig handen te wassen. Daarnaast is het belangrijk dat zorgmedewerkers en patiënten al bij lichte klachten worden getest. Het corona virus wordt namelijk overgedragen door druppeltjes uit neus en keel die worden verspreid bij het hoesten en niezen. Daarom dienen de zorgmedewerkers in de gezondheidszorg tijdens hun dienst continu een medisch mondmasker te dragen. 


Risico op besmetting zonder medisch mondmasker

Het risico op besmetting voor een medewerker is afhankelijk van hoe vaak en hoe intensief hij/zij in contact komt met een (corona) patiënt. Het risico is het grootst wanneer zorgmedewerkers (risico) behandelingen uit moeten voeren. Denk hierbij aan het uitzuigen van de longen, lichamelijk onderzoek of persoonlijke verzorging. Vanwege het risico op besmetting is het van belang dat deze zorgmedewerkers altijd het medische mondmasker opzetten, zodat zij extra worden beschermd. 

 

gebruik medische mondmasker