Binnen 24 uur geleverd
Medisch erkende mondkapjes
Vanaf €87,50 gratis verzending
Verkrijgbaar in grote oplages
Medisch mondkapje met filter

Medisch mondkapje met filter

Medische mondkapjes zijn, op basis van de samenstelling, altijd voorzien van filter. Als er namelijk geen filter in het mondmasker zit, is het per definitie al geen medisch mondkapje. De medische mondmaskers hebben een hoog filtercapaciteit om potentiële schadelijke partikels uit de lucht te filteren. Hoe hoger de filtercapaciteit, hoe beter de bescherming.

Waarom is er een filter?

Het filter in het mondkapje is er om de gebruiker en zijn/haar omgeving te beschermen. De maskers met type IIR worden onder andere gebruikt bij fysiotherapeuten, ziekenhuizen, in de thuiszorg, bij tandartsen, huisartsen etc. Dit wordt ook geadviseerd door de overheid. Alleen indien er hoogrisico handelingen plaats moeten vinden moet er een type FFP2 masker gedragen worden. Dankzij het filter, beschermt een medisch mondmasker tot wel 50 maal beter dan een niet medisch mondkapje

werking medisch mondkapje

Hoe werkt het filter in een medisch mondkapje?

Het mondkapje zorgt ervoor dat de gebruiker beschermt wordt tegen invloeden van buitenaf. Het medische mondkapje van TGV medical bestaat dan ook uit 3 lagen, elk met een eigen functie. Laag 1 absorbeert vocht uit adem. Laag 2 filtert de bacteriën tijdens het in- en uitademen. En laag 3 reduceert blootstelling aan gevaarlijke (besmette) vloeistoffen. 

Werking filter medisch mondkapje