Binnen 24 uur geleverd
Medisch erkende mondkapjes
Vanaf €87,50 gratis verzending
Verkrijgbaar in grote oplages
Houdt een medisch mondmasker een besmetting tegen?

Houdt een medisch mondmasker een besmetting tegen?

Of een medisch mondkapje een besmetting tegenhoudt, ligt vooral aan het gebruik van het masker. De norm van een medisch mondmasker is type IIR. Dit geeft aan in welke mate het mondkapje de drager beschermd. Onze mondkapjes zijn getoetst op basis van de norm NEN-EN 14683 en voldoen daardoor aan de strenge Europese richtlijnen. Door de speciale 3-lagen functie bieden deze maskers de optimale bescherming tegen virussen en bacteriën, mits deze op de juiste wijze gedragen worden. De 3-laags samenstelling absorbeert de vocht uit uw adem, filtert de bacteriën tijdens het in- en uitademen en reduceert de blootstelling aan gevaarlijke vloeistoffen. 

Wanneer biedt het mondneusmasker de beste bescherming?

Een mondneusmasker biedt de optimale bescherming wanneer deze aan één stuk gedragen wordt en het masker de mond en neus beide bedekt. In het mondkapje zit een ingebouwde neusbrug voor een comfortabele en veilige pasvorm. Hierdoor is het masker gemakkelijk een aantal uren achter elkaar te dragen. Wij adviseren wel het mondkapje niet meer te gebruiken wanneer deze eenmaal is afgezet, gebruik dan een nieuwe voor de beste bescherming. 

 

Medische mondkapjes

 

Wanneer werken de mondkapjes?

Bent u benieuwd waneer een medisch mondkapje wel werkt en wanneer niet? Lees dan ons uitgebreide stappenplan op Alles wat u moet weten over mondkapjes.