Binnen 24 uur geleverd
Medisch erkende mondkapjes
Vanaf €87,50 gratis verzending
Verkrijgbaar in grote oplages
Het verschil tussen medische en niet medische mondkapjes

Het verschil tussen medische en niet medische mondkapjes

Veel mensen weten niet dat er een groot verschil zit tussen medische en niet medische mondkapjes. Maar wat is nou het exacte verschil tussen deze twee mondkapjes en waar kunt u deze aan herkennen?

 

Waar herken ik een medisch mondkapje aan?

Een medisch mondkapje bestaat veelal uit 3 lagen en heeft als functie de gebruiker te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Deze verschillende lagen hebben elk hun eigen functie om veiligheid te garanderen.

  • Laag 1; absorbeert de vocht uit uw adem
  • Laag 2; filtert de bacteriën tijdens het in- en uitademen
  • Laag 3; Reduceert de blootstelling aan gevaarlijke vloeistoffen

 

De medische mondkapjes zijn ook gekeurd volgens de strenge Europese richtlijnen, zijn gecertificeerd en hebben een neusbeugel. Deze neusbeugel zorgt ervoor dat het masker goed wordt afgesloten rondom de neus waardoor optimale bescherming wordt geboden. Daarnaast is het masker zeer licht in gewicht en heeft daarom een hoog draagcomfort. 

 

Waar herken ik een niet medisch mondkapje aan?

Het mondkapje dat niet medisch is, kent vele varianten. Denk aan uiteenlopende kleuren, vormen en maten. Tegenwoordig kunt u ze online bestellen met een leuke gepersonaliseerde print of maken mensen de mondkapjes zelf. De niet medische mondkapjes zijn niet geschikt voor de zorg, omdat deze niet voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die zijn gesteld. Het beschermt de gebruiker niet van invloeden van buitenaf, maar biedt lichte bescherming van mensen in de nabije omgeving.

Echter, het masker is slechts een aanvulling op de overige hygiënische maatregelen die vanuit de overheid zijn gesteld. Het is voldoende als u niet dagelijks bloot wordt gesteld aan virussen en het gebruik van het masker optimaal benut

 

Medische mondkapjes kopen?

Bent u na het lezen van dit artikel overtuigd van medische mondkapjes? Dan bent u bij TGV Medical aan het juiste adres. Bekijk ons diverse aanbod om ook de veiligheid van uw werknemers, klanten of naasten te garanderen!